Зеленський наступного тижня поїде до Німеччини – ЗМІ

Читать на русском
Володимир Зеленський збирається відвідати Німеччину наприкінці наступного тижня. Зокрема, планується його участь у Мюнхенській конференції з безпеки.
Фото: AP

Президент України Володимир Зеленський планує візит до Німеччини наприкінці наступного тижня. Він зокрема відвідає Мюнхенську конференцію з безпеки.

Про це повідомляє видання Tagesspiegel.

Україна отримала від Німеччини новий пакет військової допомоги: що у спискуНімеччина передала Збройним Силам України нову партію військової допомоги. До пакету, серед іншого, увійшли понад два десятки бронетранспортерів та боєприпаси.

Це буде другий візит Зеленського до Німеччини після початку повномасштабної війни.

За інформацією німецького видання, президент планує візит на Мюнхенську конференцію з безпеки, яка відбудеться з 16 по 18 лютого. Точний графік поки що засекречено з міркувань безпеки.

Глава Мюнхенської конференції з безпеки Крістоф Хойсген не захотів підтверджувати участь Зеленського, але відомо, що організатори надіслали йому запрошення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вже у лютому Німеччина та Україна можуть підписати двосторонню угоду про гарантії безпеки. За інформацією ЗМІ, це може статися якраз під час Мюнхенської конференції.

Минулого року Зеленський виступав на конференції по відеозв'язку.

В 2022 році він був присутній на заході особисто. То був останній візит президента перед повномасштабним вторгненням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: