Посол розповів, як просуваються переговори щодо двосторонньої угоди про безпеку з Німеччиною

Читать на русском
Україна та Німеччина продовжують працювати над документом про гарантії безпеки. Угода буде підписана за першої нагоди.
Фото: Picture Alliance

Україна та Німеччина продовжують працювати над двостороннім документом про гарантії безпеки. Угода буде підписана за першої нагоди.

Про це повідомив посол України у Берліні Олексій Макеєв, його цитує Укрінформ.

Україна може підписати угоду про гарантії безпеки з Німеччиною цього місяця – ЗМІНімецько-українські переговори щодо двосторонньої угоди про безпеку просуваються. Документ може бути підписаний уже в лютому.

Він розповів, що представники країн провели вже кілька раундів переговорів, а крайня зустріч відбулася «днями в Берліні».

«Була велика переговорна команда на чолі з заступником голови ОП Ігорем Жовквою, до якої увійшли високопоставлені посадовці, зокрема міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишин, заступник міністра закордонних справ Микола Точицький, заступниця міністра юстиції Ірина Мудра, заступник міністра економіки Тарас Качка та інші. Тобто велика команда по всіх елементах угоди», – сказав Макеєв.

Він додав, що українська сторона не хотіла б затягувати із підписанням такої угоди.

«Для цього нам потрібна не лише наша готовність, а й готовність німецької сторони, а найголовніше – готовність тексту», – резюмував посол.

Нагадаємо, 12 січня президент України Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Британії Ріші Сунак підписали у Києві двосторонню угоду з безпеки. Основні пункти можна прочитати за посиланням.

Також повідомлялося, що незабаром Україна може підписати такі угоди з Канадою та Францією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: