Колишнього військкома на Закарпатті, якому солдати будували маєток, судитимуть

Читать на русском
Колишнього військового комісара звинувачують у перевищенні службових повноважень. Йому загрожує позбавлення волі до 12 років.
фото ДБР

Працівники ДБР завершили розслідування щодо колишнього начальника одного з відділів Ужгородського районного ТЦК, який змушував солдатів будувати йому приватний маєток. Обвинувальний акт щодо військового передали до суду.

Про це повідомила пресслужба ДБР у середу, 14 лютого.

У ДБР розповіли, скільки справ розслідують за фактами порушень у військкоматах та ВЛКЗа фактами порушень, пов'язаних із роботою військкоматів та військово-лікарських комісій, ДБР розслідує 260 кримінальних справ.

Військовослужбовця викрили влітку 2023 року. За його наказом військовослужбовці понад півроку замість служби працювали на керівництві начальника.

На будівництві постійно працювало п'ять солдатів. Ще один підлеглий за погодженням із керівником замість служби займався підприємницькою діяльністю.

«Попри це всі військові отримували матеріальне забезпечення від держави. Таким чином їм було безпідставно нараховано та виплачено понад 500 тисяч грн», – йдеться у повідомленні ДБР.

Колишнього військового комісара звинувачують у перевищенні службових повноважень. Санкція статті передбачає позбавлення волі до 12 років.

Фігуранта було звільнено з посади, суд обрав для нього запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення 800 тис. грн застави. Вирішується питання про відшкодування завданих державі збитків.

На фігуранта також складено адмінпротокол про корупцію.

Нагадаємо, військовий комісар одного з районів на Закарпатті змушував солдатів будувати йому маєток. Тоді йому повідомили про підозру.

Також повідомлялося, що в Іспанії заарештували віллу скандального одеського ексвійськкома Борисова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: