В Іспанії арештували віллу скандального одеського ексвійськкома Борисова

Читать на русском
ДБР провело обшуки у скандального ексвійськкома Євгена Борисова в Іспанії. Його віллу та офісне приміщення арештували.
фото ДБР

Слідчі ДБР спільно з іспанською поліцією провели обшуки на віллі та в офісі в Іспанії у колишнього військкома з Одещини Євгена Борисова. Його майно за кордоном арештували.

Про це повідомила пресслужба ДБР 14 грудня.

Скандальному одеському ексвійськкому Борисову продовжили арештЄвгену Борисову продовжили запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до середини грудня.

«Працівники ДБР спільно з місцевою поліцією провели обшуки в іспанській нерухомості колишнього начальника Одеського обласного ТЦК та СП Одеси», – йдеться у повідомленні.

Бюро не називає ім'я військкома, але, швидше за все, йдеться про Євгена Борисова, який раніше й обіймав цю посаду.

Ще до обшуків під час розслідування було встановлено, що військом придбав два об'єкти нерухомості у місті Марбелья провінції Малага Королівства Іспанія.

Зокрема, у грудні 2022 року він організував покупку на імʼя своєї матері будинку вартістю понад 4 млн євро, загальною площею 857 кв. м на земельній ділянці 1530 кв. м. Також, у лютому 2023 року він придбав разом зі своєю дружиною офісне приміщення вартістю понад 500 тис. євро загальною площею 223,9 кв. м.

У ході обшуків вилучено документи, що засвідчують право володіння та розпорядження цим майном членами його сім'ї.

«На підставі зібраних доказів та запиту ДБР, компетентним органом Королівства Іспанія було накладено арешт на ці віллу та офісне приміщення», – повідомили у ДБР.

Нагадаємо, начальника Одеського обласного ТЦК Євгена Борисова було звільнено 28 червня. Це сталося після гучного скандалу: журналісти виявили в Іспанії майно сім'ї на мільйони доларів. Нерухомість та дорогі автомобілі були придбані вже під час повномасштабної війни з рф.

Борисова заарештували із можливістю внесення застави у 150 млн грн. Пізніше суд наклав арешт на майно, гроші та банківські рахунки Борисова та членів його родини в Україні.

У листопаді Борисову продовжили арешт до 18 грудня 2023 року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: