Керівника Пентагону Остіна виписали з лікарні, він візьме участь у «Рамштайні»

Читать на русском
Міністра оборони США Ллойда Остіна виписали з лікарні перед засіданням контактної групи по Україні у форматі Рамштайн, яка пройде в Брюсселі сьогодні, 14 лютого.
Getty Images

Міністр оборони США Ллойд Остін зможе взяти участь у зустрічі "Рамштайн". Голову Пентагону виписали із лікарні у вівторок, 13 лютого.

Прпо це повідомляє прес-служба Пентагону.

Зазначається, що Остін почувається добре і готовий виконувати свої обов'язки. Про швидку виписку глави Пентагону з лікарні напередодні повідомляла заступник прес-секретаря оборонного відомства США Сабріна Сінгх. Його обов'язки на час госпіталізації виконувала заступник міністра оборони Кетлін Хікс.

За порадою своїх лікарів Остін якийсь час виконуватиме свої обов'язки віддалено з дому, перш ніж повернутися до роботи в Пентагоні пізніше цього тижня. Зазначається, що він має повний доступ до несекретних та секретних систем зв'язку, необхідних для виконання своїх обов'язків.

Окрім цього, на сайті Пентагону вже опублікований анонс вступного слова Остіна до 19-ї зустрічі в форматі Рамштайн, яку він має провести 14 лютого.

Нагадаємо, 11 лютого Остіна госпіталізували із «симптомами, що вказують на гостру проблему з сечовим міхуром». На початку грудня 2023 року у нього виявили рак простати на ранній стадії. Він пробув у лікарні два тижні, після чого повернувся до роботи у Пентагоні.

Нове засідання у форматі «Рамштайн» заплановане на середу, 14 лютого. Попередня зустріч відбулася 23 січня. Під час засідання Остін звернувся до партнерів із закликом надати Україні додаткові системи ППО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: