Удар по Лисичанську: Андющенко спростував фейки росіян

Читать на русском
У тимчасово окупованому Лисичанську Луганської області стався удар не по пекарні, а по кафе, раз під час зборів у ньому колаборантів.
фото мнс рф

Російські окупанти заявили про «обстріл пекарні» у Лисичанську Луганської області та загибель 28 «мирних жителів» 3 лютого. Але насправді прильот був по кафе поруч із пекарнею, де саме зібралися місцеві колаборанти. А сама пекарня вже відновила роботу.

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

Доля зрадників: кого із колаборантів на окупованих територіях вже ліквідувалиНа інфографіці Слово і діло – список ліквідованих з початку повномасштабної війни проросійських колаборантів.

За його словами, ракетний удар 3 лютого був не по пекарні, а саме по ресторану з колаборантами.

«Розповіли про (увага!) удар по пекарні, як «акт геноциду» (кого?) та понад 20 загиблих, у тому числі одну дитину (у пекарні вночі, ага). Протягом вихідних вилізли списки загиблих та точні координати ураження. Пекарня так, поряд, але ціла. А ось ресторан колаборанта – ні. Як і «міністр МНС ЛНР» Потелещенко Олексій Олександрович, який 2014 року перейшов на бік окупантів. Це не заважає русні просувати свою вигадану історію», – зазначив чиновник.

Переселенці з Лисичанська розповіли, що на одному з відео, опублікованому МНС росії в Telegram, вони також впізнали ресторан під назвою Adriatic, який був розташований на околиці.

А український журналіст Денис Казанський уточнив, що у кафе на гулянні зібралася місцева окупаційна адміністрація – верхівка «МНС», «прокурори», «депутати» (яких ніхто не обирав). Прильот стався якраз під час зібрання колаборантів.

Нагадаємо, в окупованому Луганську підірвали авто з місцевим депутатом]. Також у Луганську підірвали ексначальника управління «народної міліції ЛНР».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: