За програмою «єОселя» видали перший кредит на купівлю приватного будинку

Читать на русском
В Україні видано перший кредит на приватний будинок у рамках держпрограми іпотечного кредитування єОселя. Позичальником стала родина із Ужгорода.
Фото: flombu.com

В Україні видано перший кредит на приватний будинок у рамках державної програми іпотечного кредитування «єОселя».

Про це повідомила пресслужба Кабінету Міністрів.

Скільки житла приймається в експлуатацію в УкраїніОбсяги прийнятого в експлуатацію житла через війну суттєво впали порівняно з минулими роками. На інфографіці – скільки квартир було здано у 2018–2023 роках.

Кредитний договір було підписано 9 лютого. Позичальником стала сім'я з Ужгорода, яка переїхала до Закарпатської області після початку повномасштабного вторгнення рф.

Зазначається, що подружжя вибрало будинок площею 82,8 квадратних метра в Ужгороді.

За даними Кабміну, загалом уже понад 7 тисяч українських сімей взяли кредити на придбання житла за програмою «Оселя» на загальну суму 11 млрд грн.

«Більшість кредитів взяли військовослужбовці за контрактом та силовики – 62%, 11% кредитів взяли педагоги та науковці, 9% – медики. Представники цих професій можуть брати кредит під 3%. Водночас 18% позичальників – українці, які не мають власного житла, або бажають покращити житлові умови – вони взяли кредит на умовах масової іпотеки – під 7%», – розповіла міністерка економіки Юлія Свириденко.

Нагадаємо, наприкінці січня уряд оголосив про запуск нового етапу програми «ЄВідновлення» – тепер власники зможуть звести новий будинок на своїй ділянці.

Також варто зазначити, що з 27 грудня розпочали виплату компенсацій тим українцям, чиє житло зруйнували росіяни. На той момент було схвалено понад 1500 заявок.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: