Польські фермери розпочали протести ще на трьох пунктах пропуску на кордоні з Україною

Читать на русском
Польські фермери розширили акції протесту ще на два пункти пропуску на кордоні з Україною та знову заблокували для вантажів КПП Шегині – Медика.
radio.lublin.pl

Польські фермери розпочали акції протесту біля пунктів пропуску «Зосин», «Довгобичів» та «Медика – Шегині» на кордоні з Україною.

Подробиці розповіли у Державній прикордонній службі.

У Європі спалахнули протести фермерів: у яких країнах та чомуФермери протестують у Франції, Німеччині, Бельгії, Болгарії, Греції, Італії, Іспанії, Литві, Польщі, Румунії, Нідерландах. Причини – на інфографіці.

Так, на пункті пропуску «Зосин» протестувальники мають намір пропускати по 3 вантажівки на годину. Легкові автомобілі, автобуси, гуманітарна допомога, а також транспортні засоби до 3,5 тонн в обох напрямках оформлятимуться у звичайному режимі.

Також заблоковано рух біля пункту пропуску «Довгобичів»: учасники акції протесту мають намір пропускати по 2 вантажівки на годину в обидва напрямки.

Крім того, фермери відновили блокування на напрямі пунктів пропуску «Медика – Шегіні». За інформацією прикордонників, вони планують пропускати по одній вантажівці на годину.

Вранці у ДПСУ також повідомили, що заблокованими залишаються ПП «Ягодин-Дорогуськ» та «Рава-Руська-Гребенне».

Нагадаємо, 11 лютого польські фермери біля кордону зупинили три українські фури і висипали зерно на дорогу. Поліція розпочала розслідування.

Протести фермерів охопили не лише Польщу, а й інші країни Європи. Докладніше – на інфографіці «Слово і діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: