У ДПСУ розповіли про ситуацію на кордоні перед можливою новою блокадою

Читать на русском
Наразі інтенсивність руху вантажівок залишається фактично на тому самому рівні, як до блокування кордону у листопаді минулого року.
фото ДПСУ

Українські прикордонники не виключають, що завтра польські фермери можуть знову заблокувати пункти пропуску на кордоні з Україною. Станом на сьогодні на КПП великих черг немає.

Про це повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко в ефірі телемарафону 8 лютого.

Протест польських перевізників на кордоні з Україною буде призупинено до березняПольські перевізники розблокують пункти пропуску на кордоні з Україною з 17 січня й до 1 березня. З Мінінфраструктури підписано угоду.

«Зараз ми якраз контактуємо з польськими колегами, аби розуміти, на яких напрямках це відбуватиметься. Чи охоплять вони пункти пропуску, де блокування відбувалося раніше, чи це може бути ширшим, і обов'язково про це повідомимо», – сказав речник.

За словами Демченка, зараз інтенсивність руху вантажівок залишається фактично на тому самому рівні, як це було до блокування кордону ще у листопаді минулого року. Усі пункти пропуску працюють як на в'їзд до України, так і на виїзд.

«Станом на сьогоднішній ранок (якщо говорити про 4 головні напрямки – Ягодин, Рава-Руська, Краковець та Шегині) у черзі на території Польщі перебуває трохи більше ніж 600 вантажівок. Але це не значна черга за тієї інтенсивності руху, яка забезпечується зараз», – додав він.

Спікер наголосив, що прикордонна служба не виключає нових блокувань на польсько-українському кордоні. Про них обіцяють повідомити пізніше.

Нагадаємо, польські фермери анонсували нову блокаду кордону з Україною з 9 лютого. Угорські фермери також анонсували блокаду на кордоні з Україною 9 лютого.

А 7 лютого митниця підтвердила, що польські фермери на місяць заблокують КПП Дорогуск-Ягодин.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: