За добу на фронті відбулось понад 90 бойових зіткнень з ворогом: де саме точилися бої

Читать на русском
Загалом ворог завдав 1 ракетний та 79 авіаційних ударів, здійснив 52 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.
Укрінформ

За добу неділі, 10 лютого, на фронті відбулося 95 боєзіткнень. Зокрема, на Авдіївському напрямку відбито 38 атак, на Мар’їнському – 28, на Бахмуському – 17.

Про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці.

Як зазначається, протягом останньої доби відбулось 95 бойових зіткнень на фронті. Загалом ворог завдав 1 ракетний та 79 авіаційних ударів, здійснив 52 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.

У ЗСУ пояснили, чому окупанти на півдні запускають «шахеди» вздовж ДунаюРосійські війська регулярно використовують лінію державного кордону України для того, щоб убезпечити свої шахеди, які атакують територію нашої країни з південного напрямку.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Визначені підрозділи ЗС Білорусі виконують завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території країни-агресора нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

На Куп’янському напрямку нашими захисниками було відбито 2 атаки біля Табаївки Харківської області, де ворог безуспішно намагався прорвати оборону наших військ.

На Лиманському напрямку нашими воїнами було відбито 3 атаки поблизу Білогорівки Луганської області та Роздолівки Донецької області, де ворог безуспішно намагався прорвати оборону наших військ. Окупанти завдали авіаційного удару в районі населеного пункту Ізюм Харківської області.

На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито 17 атак в районах Богданівки та Кліщіївки Донецької області, де ворог намагався покращити тактичне положення.

На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 22 атаки в районі Авдіївки та ще 16 атак південніше Тоненького, поблизу Первомайського, Невельського Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати загарбників неподалік Красногорівки, Побєди, Новомихайлівки Донецької області. На цьому напрямку ворог 28 разів безуспішно намагався покращити тактичне положення.

На Новопавлівському напрямку нашими захисниками відбито атаку ворога північніше Приютного Запорізької області. Противник завдав авіаційного удару в районі Рівнополя Донецької області.

На Запорізькому напрямку Силами оборони відбито атаку в районі Роботиного Запорізької області, де ворог, за підтримки авіації, безуспішно намагався прорвати оборону наших військ. Також противник завдав авіаційного удару в районі Новоандріївки Запорізької області.

Наєв заявив, що дізнався про своє звільнення з посади командувача Об'єднаних сил ЗСУ від ЗМІСергій Наєв дізнався про своє звільнення з посади командувача Об'єднаних сил Збройних сил України із засобів масової інформації. Він подякував всім військовим за службу.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби здійснено одну безуспішну спробу штурму позицій наших військ. Під артилерійським вогнем опинилося місто Херсон.

«Підрозділами ракетних військ завдано ударів по 1 району зосередження особового складу, 2 пунктах управління, 1 артилерійському засобу, 2 складах боєприпасів противника», - додають у Генштабі.

Нагадаємо, що ЗСУ протягом останньої доби ліквідували ще 930 окупантів, а з початку повномасштабного вторгнення – 395 тисяч 200 осіб.

Також прикордонники з бригади Сталевий кордон знищили на Харківщині російський комплекс дальнього візуального спостереження «Муром-П».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: