Найбільше наступають на Авдіївському й Мар’їнському напрямках: ЗСУ відбили 79 атак росіян

Читать на русском
У суботу, 10 лютого, ЗСУ відбили 79 ворожих атак на п'яти напрямках, найбільше – на Авдіївському та Мар’їнському.
armyinform.com.ua

Українські воїни відбили 79 ворожих атак. Найбільше ворог тисне на Авдіївському й Мар’їнському напрямках.

Про це у Facebook повідомляє Генштаб ЗСУ.

Загалом протягом сьогоднішньої доби відбулось 87 бойових зіткнень. Ворог завдав 3 ракетних та 43 авіаційних ударів, здійснив 53 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках окупанти завдали авіаційних ударів в районах населених пунктів Середина-Буда, Дружба Сумської області. Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали близько 30 населених пунктів.

На Куп’янському напрямку ворог штурмових дій не вів. Однак під артилерійським та мінометним вогнем опинилися близько 10 населених пунктів.

На Лиманському напрямку українські воїни відбили 6 атак біля Тернів, південно-східніше Виїмки, Роздолівки Донецької області, де ворог, за підтримки авіації, намагався прорвати оборону українських військ.

На Бахмутському напрямку Силами оборони відбито 9 атак поблизу Богданівки, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Там загарбники безуспішно намагалися покращити тактичне положення.

На Авдіївському напрямку українські воїни відбили 22 атаки в районах Новобахмутівки, Авдіївки та ще 10 атак біля Сєверного, Тоненького та Невельського Донецької області.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога неподалік Георгіївки та Новомихайлівки Донецької області. Тут окупанти 31 раз намагалися покращити тактичне положення.

Тим часом на Шахтарському напрямку захисниками було відбито атаку ворога біля Водяного Донецької області.

На Запорізькому напрямку ворог наступальних дій не вів, проте обстріляв з артилерії та мінометів близько 20 населених пунктів.

На Херсонському напрямку ворог досі не відмовляється від наміру вибити українські підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби було здійснено одну безуспішну спробу штурму позицій українських військ.

Нагадаємо, прикордонники бригади Гвардії наступу «Сталевий Кордон» знищили антену зв’язку росіян у Харківській області.

А за останню добу, 9 лютого, під час бойових дій в Україні було ліквідовано 980 окупантів. З початку повномасштабної війни армія рф втратила 394 тисячі 270 військових.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: