У ЗСУ пояснили, для чого росіяни посилили атаки «шахедами» на півдні України

Читать на русском
Війська рф посилили атаки шахедами по південних областях. У ЗСУ вважають, що ворог таким чином хоче зібрати дані про ППО у цьому регіоні.
Фото: detector.media

Війська агресора останнім часом посилили атаки «шахедами» по південних областях. У ЗСУ вважають, що окупанти таким чином хочуть зібрати дані про українську ППО у цьому регіоні.

Про це повідомила начальниця пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

За її словами, росіяни в рамках останніх атак намагалися розвідати схему протиповітряної оборони, щоб надалі виснажити її.

«Щодо того, якою кількістю озброєння вони це роблять, щоразу може бути різне. Але ми у будь-якому разі готові до віддзеркалення масованих атак», – заявила Гуменюк.

Вона додала, що через посилення шторму, а також знищення ворожого катера «Івановець» ворожий флот не може вивести в море велику кількість кораблів. Тому ворогові не вдається безпечно проводити розвідку.

«Крайні два дні ми фіксуємо до п'яти одиниць. Вони патрулюють напрям нового пункту базування – Новоросійська», – резюмувала представниця Сил оборони.

Нагадаємо, минулої ночі атакували «шахедами» Харківську область та Херсон. Є пошкодження нежитлової інфраструктури.

А в ніч проти 8 лютого ворог атакував дронами-камікадзе Одесу та Миколаїв. Внаслідок атаки в Одесі постраждали патрульні, пошкоджено навчальний заклад, а у Миколаєві пошкоджено десятки житлових будинків та підприємства.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: