У ГУР підтвердили, що війська рф використовують Starlink в Україні

Читать на русском
У ГУР зазначили, що використання загарбниками Starlink на окупованих територіях починає набувати системного характеру.
Фото: Укрінформ

Російські загарбники все частіше використовують на передовій Starlink. В українській розвідці розповіли, що такі випадки дійсно були зафіксовані.

Про це повідомляє видання LIGA.net із посиланням на слова представника ГУР Андрія Юсова, а також український військовий, експерт із радіотехнологій Сергій Безкрестнов із позивним «Флеш».

«Так, зафіксовані випадки використання російськими окупантами даних пристроїв. Це починає набирати системного характеру», – сказав Юсов.

За словами Безкрестнова, 9 лютого було кілька радіоперехоплень, у якому військові рф обговорювали у них роботу Starlink.

«Раніше я такого з перехоплень не чув. Погано», – відзначив український військовий.

Нагадаємо, нещодавно українські військові повідомили, що російські окупанти почали використовувати супутниковий інтернет Starlink від компаніх SpaceX на тимчасово захоплених територіях. У SpaceX заперечили співпрацю з рф.

Також відомо, що у жовтні 2023 року, після вторгнення бойовиків ХАМАС, Ізраїль припинив співпрацю зі SpaceX після заяв Ілона Маска про роботу мережі Starlink у Газі.

Як повідомлялося, восени 2022 року Маск таємно наказав своїм інженерам вимкнути супутникову мережу Starlink біля узбережжя окупованого Криму, начебто щоб зірвати атаку України на Чорноморський флот росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: