В Україні створили Промислово-оборонний комітет: хто увійшов до складу

Читать на русском
Кабінет Міністрів на засіданні 9 лютого створив Промислово-оборонний комітет України. Його очолив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.
Фото: t.me/Denys_Smyhal

Кабінет Міністрів на засіданні 9 лютого створив Промислово-оборонний комітет України.

Про це повідомляє пресслужба уряду.

Оборонна промисловість-2023: виробництво якого озброєння та техніки вдалося нароститиНа інфографіці – успіхи українського оборонно-промислового комплексу у 2023 році. Вдалося збільшити виробництво боєприпасів, ПТРК, САУ.

Комітет очолив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. До його складу увійшли глави Мінстратегпрому, Міноборони, Мінекономіки, Мінфіну, МВС, Мінцифри, а також голова СБУ.

За словами Шмигаля, ця структура створена, щоб налагодити системну роботу з посилення українського оборонно-промислового комплексу.

«Ми також хочемо долучити до роботи комітету виробників зброї, незалежних експертів та фахівців. Наше завдання – вивести український ОПК на новий рівень, сформувати унікальну систему підтримки виробників, дати більше стимулів, збільшити рівень взаємодії з міжнародними компаніями в цій галузі», – стверджує прем'єр.

Шмигаль додав, що у майбутньому Кабмін запропонує долучитися до роботи комітету місцевим органам влади.

Нагадаємо, місяць тому глава уряду заявив, що Україна у 2024 році має намір збільшити потужності свого оборонно-промислового комплексу одразу у шість разів.

Раніше «Слово і діло» писало про успіхи оборонно-промислового комплексу України під час повномасштабної війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: