Зеленський у зверненні заявив, що українська «оборонка» даватиме більший результат

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна максимально збільшує обсяги виробництва й українська оборонка даватиме більший результат.
Офіс президента

Україна максимально збільшує обсяги виробництва зброї, наша «оборонка» даватиме більший результат.

Про це президент України Володимир Зеленський сказав у вечірньому відеозверненні.

За його словами сьогодні відбулася окрема нарада щодо українського виробництва зброї.

«Мінстратегпром, Укроборонпром, керівники вітчизняних виробництв, гармати та снаряди, зроблені в Україні, дрони, ракети, бронетехніка. Максимально збільшуємо обсяги виробництва. Україна це може. Фінансування є. Наша «оборонка» даватиме більший результат», - заявив він.

Основне зі звернення українського лідера:

  • Сьогодні був довгий і змістовний день нарад і зустрічей. Міжнародні заходи, наша комунікація, український порядок денний. Головне, звісно, Ставка. І про те, що робимо зараз, і про те, до чого маємо бути готові. Перше – передова. Передусім Купʼянський напрямок, ключові точки Донеччини – Бахмут, Авдіївка, Марʼїнка, південні напрямки, зокрема, Оріхівський. Доповіді генералів Залужного, Сирського, Тарнавського.

  • На наступну Ставку – два завдання. Перше: звіт щодо підготовки до зими. Різні аспекти, зокрема безпекові. Друге: програма підготовки до застосування нових бойових літаків. Політично вже все зроблено. Домовленості є. Ключове тепер – це якісно та швидко підготувати інфраструктуру. І це вже військове завдання.

  • І ще одне. Була доповідь правоохоронців щодо перевірки роботи ВЛК по всій країні. Виносимо це питання на РНБО – звіт та рішення представимо суспільству.

Нагадаємо, Зеленський вважає, що Україна має отримати гарантії безпеки від США на кшталт ізраїльської моделі.

Також аналітики «Слово і діло» традиційно зібрали президентські обіцянки за останній місяць.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: