СБУ викрила розкрадання в оборонці на 1,5 млрд гривень

Читать на русском
СБУ за сприяння Міноборони  викрила чиновників оборонного відомства і менеджерів Львівського арсеналу, які вкрали майже 1,5 млрд грн на закупівлі снарядів.
Фото: СБУ

Служба безпеки України викрила посадовців та керівників львівського «Арсеналу», які привласнили майже 1,5 мільярда гривень державних коштів, призначених для закупівлі боєприпасів.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

За інформацією СБУ, у серпні 2022 року було укладено контракт на постачання 100 тисяч мінометних боєприпасів. Після перерахування коштів частина суми була виведена на рахунки іноземної структури. Зрештою ЗСУ не поставили жодного снаряду.

«Решта суми від Міноборони залишилася на рахунках української компанії в одному зі столичних банків.

Завдяки заходам, що вжила СБУ, викрадені кошти – арештовані. Вирішують питання щодо їх повернення до бюджету України», – повідомили у пресслужбі СБУ.

П'ятьом фігурантам справи вже оголосили підозру за статтею про розтрату майна. Серед них – колишній та нинішній керівники відповідного департаменту Міноборони, керівництво «Львівського арсеналу» та представник іноземної фірми.

Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, нещодавно правоохоронці викрили львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича та членів злочинної організації на угодах із закупівлями одягу та білизни для Збройних сил України, які завдали державному бюджету збитків майже на мільярд гривень. 17 січня працівники ДБР оголосили їм підозру.

22 січня в Одесі затримали Романа Гринкевича, сина скандального львівського бізнесмена, який є фігурантом справи про постачання неякісного одягу для ЗСУ. Того ж дня суд заарештував Романа Гринкевича із можливістю застави.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: