НАЗК внесло ще одну американську компанію до списку спонсорів війни

Читать на русском
Американський виробник вогнетривких товарів Allied Mineral Products, LLC поповнив список міжнародних спонсорів війни.
Фото: НАЗК

Американський виробник вогнетривких товарів Allied Mineral Products, LLC поповнив список міжнародних спонсорів війни.

Про це повідомила пресслужба Нацагентства з питань запобігання корупції.

Удар по репутації: які компанії потрапили до списку міжнародних спонсорів війниУкраїна визнала 38 світових компаній міжнародними спонсорами війни через роботу у росії. Динаміка поповнення списку на інфографіці.

За даними відомства, компанія продовжує працювати на території країни-терориста, утримує там свої виробничі потужності та сплачує податки на сотні тисяч доларів до бюджету агресора.

Виробничі потужності російської «дочки» компанії – ТОВ «Аллайд мінерал продактс рус» розташовані у спеціальній економічній зоні «Алабуга». У НАЗК нагадали, що це спеціальна економічна зона, яка є кластером для виробництва БПЛА «Shahed-136».

«За даними розслідування, проведеного «Molfar», наявність американського виробника в Алабузі та регулярне постачання товарів у цей регіон також відіграють ключову роль у підтримці виробничих процесів у ВЕЗ «Алабуга». З початку повномасштабного вторгнення росії компанія Allied Mineral Products Rus імпортувала 13 тонн продукції (402 транзакції), частину з якої можуть використовувати для виробництва БПЛА. Зокрема, серед товарів фігурує «мулліт»... Він підходить для використання у високошвидкісних мікросхемах мікроелектроніки», – зазначено у заяві.

Виходячи з цього, в НАЗК вирішили, що Allied Mineral Products підтримує функціонування спеціально-економічної зони «Алабуга», яка стала ключовим місцем для виробництва військової продукції агресора.

Нагадаємо, місяць тому до списку міжнародних спонсорів війни додали американську мережу ресторанів швидкого харчування Subway.

А до цього НАЗК додало до списку спонсорів війни відомого виробника морепродуктів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: