Прокуратура Швеції припинила розслідування диверсії на «Північному потоці»

Читать на русском
Прокуратура Швеція завершила розслідування вибухів на газопроводі Північний потік, заявивши, що не має юрисдикції його продовжувати.
Unplash

Прокуратура Швеції закрила розслідування вибухів на газопроводі «Північний потік». У ході розслідування не було виявлено причетності громадян країни до інциденту.

Про це йдеться на сайті прокуратури.

Підрив «Північних потоків»: що відомо про диверсію рік потомуМинув рік після вибухів на Північному потоці, але розслідування поки що не дало результатів. Що відомо про диверсію.

Розслідуванням займався прокурор Матс Юнгквіст. Він уточнив, що розслідування припиняється через юрисдикцію.

«Основна мета розслідування полягала в тому, щоб встановити, чи були в цій дії замішані шведські громадяни і чи використовувалася територія Швеції для здійснення цього діяння, що створювало тим самим ризик заподіяння шкоди шведським інтересам або безпеки Швеції. Наразі розслідування досягло такої стадії, що влада має чітке уявлення про інцидент і не виявлено нічого, що вказувало б на те, що Швеція чи шведські громадяни були причетні до нападу, який стався у міжнародних водах», – пояснили у прокуратурі.

Нагадаємо, у вересні 2022 року на «Північних потоках» було зафіксовано кілька витоків газу. Під час розслідування пошкоджень газопроводів правоохоронці дійшли висновку, що нитки газопроводів постраждали внаслідок диверсії – на місцях пошкоджень слідчі знайшли сліди вибухових речовин.

Деякі західні ЗМІ рік тому писали, що до підриву газопроводів може бути причетне «проукраїнське угруповання». Президент Володимир Зеленський заперечив причетність України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: