Укренерго розповіли про стан енергосистеми після атаки рф

Читать на русском
Критичних наслідків для енергосистеми немає, дефіцит енергії сьогодні вдень не прогнозується.
фото Укренерго

Чергова ракетна атака рф не призвела до критичних наслідків для стабільної роботи енергосистеми, але через пошкодження електромереж є знеструмлення в Києві та Харкові.

Про це повідомила пресслужба Укренерго.

У Києві зросла кількість загиблих та поранених: фото наслідків атакиУ Києві 3 загиблих та 21 поранений внаслідок ракетної атаки. Фото наслідків ранкових ударів по місту.

«Через пошкодження двох високовольтних ліній 110 кВ місцевих електромереж у Києві знеструмлено 19 400 споживачів, заклади охорони здоров'я. Продовжуються аварійно-відновлювальні роботи. Протягом 3-4 годин енергоживлення буде відновлено», – йдеться у повідомленні.

У Харкові через пошкодження мереж Харківобленерго було знеструмлено близько 1000 споживачів. При цьому високовольтні лінії електропередач працюють у нормальному режимі.

Сьогодні станом на 09:30 рівень споживання електроенергії був на 5,8% нижчим за відповідний показник вівторка, 6 лютого. Причини – під час ракетних атак споживання електроенергії знижується, зазначили в Укренерго.

«Виникнення дефіциту в енергосистемі не прогнозується», – повідомили в Укренерго.

Нагадаємо, росіяни атакували Україну 44 ракетами та 20 дронами. Під удар потрапили Київ, Харків, Миколаїв, Дрогобич. Міненерго повідомляло про відключення світла у Києві та Харкові.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: