У Міненерго розповіли, скільки споживачів у Києві та Харкові залишилися без світла через обстріли

Читать на русском
Після ракетних ударів у двох районах Києва понад 19 тисяч людей залишилося без світла. У Харкові без світла близько тисячі споживачів.
Getty Images

У Києві внаслідок обстрілів відключилися лінії електропередачі та були знеструмлені підстанції. Без світла залишилося 19,4 тисячі абонентів.

Про це повідомляє Міністерство енергетики.

«Внаслідок обстрілу відключилися лінії електропередачі. Знеструмлено підстанції. Через це відключена частина споживачів у Дніпровському та Деснянському районах – загалом 19,4 тисячі абонентів. Без світла залишилися заклади охорони здоров’я. Характер пошкоджень з’ясовується», – повідомили у міністерстві.

Енергетики розраховують заживити споживачів протягом трьох годин.

У Харкові без світла після обстрілу залишилося близько тисячі споживачів, яких розраховують заживити протягом дня. У місті пошкоджено електромережі.

Також у Миколаєві відключено 220 побутових та 6 юридичних споживачів. Їх планують заживити до кінця дня.

Нагадаємо, на лівому березі Києва внаслідок атаки також пошкоджено магістраль теплопостачання.

Наразі відомо про дев'ятьох постраждалих у столиці. У Голосіївському районі сталася пожежа у житловому будинку, також горить СТО. Уламки впали і в Дніпровському та Деснянському районах.

У Миколаєві внаслідок атаки «шахедами» та ракетами пошкоджено близько 20 житлових будинків, одна людина загинула.

Минулого тижня росіяни кілька разів атакували енергетичні об'єкти Кривого Рогу. У місті довелося вводити аварійні відключення світла.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: