Апеляція ВАКС розгляне скаргу на вирок експосадовцю Держекспортконтролю

Читать на русском
Апеляційна інстанція відкрила провадження за скаргою захисників обвинуваченого, якому призначили понад 10 років ув'язнення.
фото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розгляне скаргу на вирок, яким до 10,5 років позбавлення волі колишнього заступника директора Департаменту державної експертизи Державної служби експертного контролю України Сергія Головатого.

Таке рішення 29 січня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд визнав Головатого винуватим в одержанні неправомірної вигоди і призначив йому покарання у вигляді 10,5 років позбавлення волі. Його захисники подали скаргу на цей вирок.

«Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою захисників в інтересах обвинуваченого (Головатого – ред.) на вирок Вищого антикорупційного суду від 22 грудня 2023 року у кримінальному провадженні. Направити учасникам провадження копії ухвали про відкриття апеляційного провадження, копії апеляційних скарг та інформацію про їхні права та обов`язки. Встановити строк до 7 лютого 2024 року для подання учасниками провадження заперечень на апеляційні скарги до АП ВАКС», – йдеться в рішенні.

Як відомо, ексзаступника директора Департаменту Держекспоконтролю Головатого обвинувачують у вимаганні 300 тисяч доларів хабара за надання дозволу на вивезення до Російської Федерації товарів подвійного призначення від представників ТОВ «Мотордеталь-Конотоп».

Нагадаємо, ще в 2016 році Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала цю справу до суду. У 2019 році її передали до ВАКС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: