Апеляція ВАКС готова розглянути скаргу на вирок голові райсуду

Читать на русском
Апеляційна інстанція завершила підготовку до розгляду скарги на вирок, яким суддю засудити до реального покарання.
фото: «Слово і діло»

12 лютого Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розпочне розгляд скарги на вирок, яким до 7 років позбавлення волі засудили голову Тиврівського районного суду Вінницької області Ігоря Ратушняка за одержання 4620 доларів неправомірної вигоди.

Таке рішення 26 січня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд визнав Ратушняка винуватим у хабарництві і призначив йому покаранням 7 років позбавлення волі. Сторона захисту подала скарги на це рішення.

«Закінчити підготовку до апеляційного розгляду. Призначити розгляд апеляційних скарг обвинуваченого (Ратушняка – ред.) та його захисників на вирок Вищого антикорупційного суду від 12 грудня 2023 року щодо (Ратушняка – ред.) на 14:00 12 лютого 2024 року у приміщенні Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, у серпні 2021 року суддя висловив прохання надати йому через посередника неправомірну вигоду у розмірі 40 тисяч грн за кожний гектар земельної ділянки, що з урахуванням площі землі 3,09 га складає 120 тис. грн (4620 дол. США), за ухвалення рішення щодо визнання права власності на цю земельну частку (пай) за фізичною особою.

Детективами НАБУ спільно з Управлінням стратегічних розслідувань в Вінницькій області ДСР Нацполіції в ході проведення слідчих дій задокументовано два факти передачі коштів – 3 тис. дол. та 1620 дол. У травні 2022 року ВАКС призначив справу Ратушняка до розгляду по суті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: