ВАКС засудив до 10,5 років експосадовця Держекспортконтролю

Читать на русском
Антикорупційний суд завершив судовий розгляд справи за обвинуваченням колишнього заступника керівника одного з департаментів Держекспортконтролю.

Вищий антикорупційний суд визнав винуватим колишнього заступника директора Департаменту державної експертизи Державної служби експертного контролю України Сергія Головатого і призначим йому покарання у вигляді 10,5 років позбавлення волі.

Таке рішення 22 грудня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Головатого Сергій Миколайовича визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 368 Кримінального кодексу України, та призначити йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на 10 років 6 місяців», – оголосив головуючий суддя Віталій Крикливий.

Також йому заборонили обіймати певні посади протягом 3 років після відбуття основного покарання та позбавили 7 рангу державного службовця з конфіскацією всього майна. Зокрема, суд конфіскував 42 908 доларів, два злитки золота вагою по 5 грамів кожний та решту належного Головатому майна.

Експосадовця Держекспортконтролю взяли під варту в залі суду.

Як відомо, ексзаступника директора Департаменту Держекспоконтролю Головатого обвинувачують у вимаганні 300 тисяч доларів хабара за надання дозволу на вивезення до Російської Федерації товарів подвійного призначення від представників ТОВ «Мотордеталь-Конотоп».

Нагадаємо, ще в 2016 році Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала цю справу до суду. У 2019 році її передали до ВАКС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: