Апеляційна палата розгляне скаргу на вирок екскерівнику «Миколаївоблтеплоенерго»

Читать на русском
Апеляційна інстанція відкрила провадження за скаргою захисника обвинуваченого колишнього очільника комунального підприємства на вирок.
фото: nikvesti.com

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розгляне скаргу на вирок, яким до 8 років позбавлення волі засудили колишнього виконувача обов'язків керівника, ексголовного інженера «Миколаївоблтеплоенерго» Віталія Бородіна у розтраті коштів.

Таке рішення 30 січня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, антикорупційний суд визнав Бородіна винуватим і призначив йому покарання у вигляді 8 років позбавлення волі. Його адвокат подав скаргу на цей вирок.

«Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою захисника обвинуваченого (Бородіна – ред.) на вирок Вищого антикорупційного суду від 22.12.2023. Копію ухвали надіслати учасникам судового провадження, разом із копією апеляційної скарги та інформацією про їхні права й обов`язки. Встановити учасникам судового провадження строк для подання в письмовій формі заперечень на апеляційну скаргу – 5 днів з моменту отримання копії ухвали», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, 2 листопада 2015 року між «Миколаївоблтеплоенерго» та компанією «Укренергосервіс» було укладено 138 договорів підряду на виконання робіт зі встановлення приладів обліку теплової енергії в житлових будинках Миколаєва. При цьому 11 договорів укладені на виконання робіт за адресами, які Інвестпрограма-2015 не передбачала. Пізніше на підставі поданих Бородіним документів, які містять завідомо неправдиві відомості, з рахунків «Миколаївоблтеплоенерго» в Ощадбанку на рахунок «Укренергосервіс» в Укрсоцбанку були перераховані 7,12 млн грн, з яких 2,74 млн грн становлять суму завищення вартості теплових лічильників.

Після надходження коштів екс-директор «Миколаївоблтеплоенерго» дав вказівку директору «Укренергосервіс» перевести 2,74 млн грн на рахунок дочірнього підприємства «Компанія Укренергосервіс-М», співзасновником і директором якої на момент переведення був сам Бородін. Також наголошується, що зазначена сума була перерахована компанії «Укренергосервіс-М» як оплата за модульні плати в теплових лічильників, що насправді не були встановлені.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: