Справу експосадовця Держекспортконтролю передали до ВАКС

Читать на русском
Столичний райсуд вирішив передати до Антикорупційного суду справу за обвинуваченням колишнього службовця Держекспортконтролю.
Сергій Головатий з адвокатомфото: ЦПК

Подільський районний суд міста Києва передав до Вищого антикорупційного суду кримінальне провадження за обвинуваченням колишнього заступника директора Департаменту державної експертизи Державної служби експертного контролю України Сергія Головатого в одержанні неправомірної вигоди.

Про це йдеться в ухвалі ВАКС від 20 вересня, повідомляє «Слово і Діло».

У документі зазначається, що матеріали справи надійшли до суду 19 вересня. Так, суд вирішив призначити підготовче засідання з розгляду обвинувального акту на 9 жовтня. Справу розглядатимуть колегією у складі головуючого Віталія Крикливого, суддів Сергія Мойсака та Тимура Хамзіна.

Як відомо, ексзаступника директора Департаменту Держекспоконтролю Головатого обвинувачують у вимаганні 300 тисяч доларів хабара за надання дозволу на вивезення до Російської Федерації товарів подвійного призначення від представників ТОВ «Мотордеталь-Конотоп».

Раніше у САП повідомили, що обвинувальний акт стосовно Головатого перебуває в суді з 2016 року. За інформацією прокуратури, докази сторони обвинувачення судом закінчено вивчати ще в травні 2017 року, проте кінцевого рішення у справі досі не ухвалено.

Нагадаємо, справу екссудді про неподання декларацій направили до ВАКС. Також до Антикорупційного суду передали справу спільників екснардепа Миколи Мартиненка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: