У США колишнього співробітника ЦРУ засудили до 40 років ув'язнення

Читать на русском
Колишнього співробітника ЦРУ Джошуа Шульте ув'язнили на 40 років за найбільший витік секретної інформації в історії агентства.
Фото: Pixabay

У четвер, 1 лютого, суд у Нью-Йорку засудив колишнього співробітника ЦРУ Джошуа Шульте до 40 років ув'язнення за звинуваченням у витоку надсекретних документів під кодовою назвою Vault 7.

Про це повідомляє Sky News.

Зазначається, що 35-річний Шульте визнаний винним у шпигунстві, хакерській діяльності, неповазі до суду, надання неправдивих свідчень ФБР та володінні дитячою порнографією. Як стверджує американська влада, Шульте здійснив найбільшу в історії США крадіжку секретних даних.

«Швидше за все ми ніколи не дізнаємося, який справжній масштаб завданих збитків, але я не сумніваюся, що він величезний», – сказав суддя Джессі Ферман.

Прокуратура просила для нього довічне ув'язнення, стверджуючи, що колишній співробітник ЦРУ причетний «до найруйнівнішого витоку секретної інформації за всю американську історію». Сам Шульте заявив, що «уряд шукає не справедливості, а помсти».

Як відомо, витік даних Vault 7 став найбільшим в історії США. У загальному доступі опинились близько 10 тисяч файлів та документів, які зберігалися у відділі кіберрозвідки ЦРУ у Вірджинії.

У 2017 році викривальне агентство WikiLeaks оприлюднило подробиці того, як ЦРУ стежило за іноземними урядами, скомпрометувавши їхню електроніку та комп’ютерні мережі.

Нагадаємо, 22 липня 2017 року сайт WikiLeaks опублікував листування голови передвиборної кампанії Хілларі Клінтон Джона Подеста.

Також повідомлялося, що у США колишнього агента ФБР засудили за роботу на російського олігарха.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: