Президент зустрівся з новим главою ОБСЄ: про що говорили

Читать на русском
До Києва з офіційним візитом прибув новий голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Мальти Ієн Борг. Він уже провів зустріч із президентом Володимиром Зеленським.
Фото: Офіс президента України

До Києва з офіційним візитом прибув новий голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Мальти Ієн Борг. Він уже провів зустріч із президентом Володимиром Зеленським.

Про це повідомила пресслужба ОПУ.

Парламентська асамблея ОБСЄ визнала росію країною-спонсором тероризмуВперше саме таке формулювання закріплене у офіційному документі міжнародної організації. Раніше ПАРЄ назвало режим в рф терористичним.

Під час зустрічі Зеленський озвучив два пріоритетні питання у рамках співпраці з ОБСЄ: звільнення українських військовополонених та повернення на батьківщину українських дітей.

«Для нас дуже важливо, щоб ОБСЄ сфокусувала увагу на поверненні незаконно депортованих дітей та допомогла нам разом із нашими партнерами повернути дітей додому. Вважаю, що це найважливіше», – заявив він.

Борг зі свого боку запевнив, що питання безпеки України стане пріоритетом головування Мальти в ОБСЄ.

Зазначається, що під час переговорів Зеленський передав запрошення прем'єр-міністру Мальти відвідати Україну, а також взяти участь у Глобальному саміті миру.

Нагадаємо, влітку минулого року Парламентська асамблея ОБСЄ визнала росію країною-спонсором тероризму.

Також повідомлялося, що у листопаді відразу кілька країн вирішили бойкотувати засідання ОБСЄ через участь у ньому глави МЗС рф Сергія Лаврова.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: