Бойкот Лаврова в ОБСЄ: низка делегатів залишила залу під час його виступу

Читать на русском
Під час виступу на засіданні ОБСЄ у Скоп'є Сергія Лаврова не стали слухати інші міністри та вийшли.
фото АР

Міністр закордонних справ рф Сергій Лавров під час виступу на засіданні ОБСЄ зіткнувся з черговою хвилею бойкоту та ігнором інших країн. Ряд міністрів під час промови Лаврова вирішили залишити зал.

Відео із зали засідання оприлюднило Радіо Свобода.

Зокрема, під час виступу на засіданні ОБСЄ у Скоп'є (Північна Македонія) Сергій Лавров почав декларувати різні російські наративи. Зокрема, він заявив, що «держави НАТО і Євросоюзу своїми руками зруйнували військово-політичний вимір ОБСЄ».

Також він заявив, що «США та Європа ввели проти росії тисячі санкцій і поставили хрест на широкій практичній кооперації між Сходом та Заходом».

Українська делегація, а також деякі міністри вирішили залишити зал прямо під час виступу глави МЗС росії. Зокрема, бойкотувати Лаврова вирішив міністр закордонних справ Чехії Ян Липовський.

Нагадаємо, 30 листопада та 1 грудня у Північній Македонії у Скоп'є відбувається засідання Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ. Низка голів МЗС, серед яких і глава МЗС України Дмитро Кулеба, вирішили бойкотувати засідання через участь Лаврова. З такою ж позицією виступили міністри Естонії, Латвії та Литви.

Водночас виник скандал після того, як Болгарія тимчасово відкрила повітряний простір для літака Лаврова, що дозволило йому взяти участь у зустрічі ОБСЄ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: