Зеленський обговорив із головою ОБСЄ механізми тиску на рф

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський у понеділок, 16 січня, провів переговори з головою ОБСЄ, міністром закордонних справ Північної Македонії Буяром Османі.

Президент України Володимир Зеленський у понеділок, 16 січня, провів переговори з головою ОБСЄ, міністром закордонних справ Північної Македонії Буяром Османі. Сторони обговорили механізми тиску на росію.

Про це повідомляє пресслужба ОП.

Російський терор в Україні: чого домагається Росія і що її стримуєПро те, чому росія застосовує терор, чому вона типова держава нацистського спрямування, що зламало її плани щодо масового терору і знищення України – в матеріалі Слово і діло

Президент під час переговорів зазначив, що Україна вдячна ОБСЄ за підтримку нашої країни, починаючи з 2014 року, коли російські війська розпочали окупацію.

Глава держави висловив сподівання, що під час македонського головування ОБСЄ використовуватиме всі засоби для тиску на росію, у тому числі щодо припинення порушень прав людини на тимчасово окупованих територіях.

«Потребує збільшення уваги ОБСЄ до двох ключових проблем: примусової депортації жінок і дітей на територію росії та умов утримання українських військовополонених. Це для нас дуже важливі речі», - наголосив Зеленський.

Також він запросив ОБСЄ взяти участь у реалізації української «формули миру».

При цьому Османі запевнив, що безпекове питання України є головним пріоритетом його головування, а допомогу нашій країні Північна Македонія надаватиме до перемоги над Росією.

Нагадаємо, 16 січня нинішній голова ОБСЄ під час візиту в Україну відвідав Бородянку на Київщині, зруйновану російськими окупантами.

Влітку 2022 року очільник МЗС Дмитро Кулеба закликав ОБСЄ припинити повноваження росії в організації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: