Справа ексголови Держспецзв'язку Щиголя: підозрюваного залишили під вартою

Читать на русском
Апеляційна інстанція залишила без змін запобіжний захід колишнього очільника держпідприємства.
Артур Вітренко (посередині)фото: Держспецзв'язку

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила під вартою колишнього директора державного підприємства «Українські спеціальні системи» Артура Вітренка. НАБУ і САП підозрюють його у причетності до справи ексголови Держспецзв'язку Юрія Щиголя.

Таке рішення 24 січня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

27 грудня 2023 року антикорупційний суд заарештував Вітренка з альтернативою 25 млн грн застави. Сторона захисту подала скаргу на це рішення.

«Апеляційну скаргу захисника підозрюваного (Артура Вітренка – ред.) залишити без задоволення. Ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 27 грудня 2023 року залишити без змін», – ідеться в рішенні.

Як відомо, антикорупційний суд заарештував Щиголя з альтернативою 25 млн грн застави. Ці кошти було внесено і він вийшов із слідчого ізолятора.

Нагадаємо, НАБУ та САП повідомили про підозру голові Держспецзв'язку Юрію Щиголю, його заступнику та іншим у заволодінні державними коштами у сумі понад 62 млн грн. За версією слідства, у 2020 році власник групи компаній у змові з керівництвом Держспецзв'язку розробили схему заволодіння бюджетними коштами, виділеними на закупівлю обладнання та програмного забезпечення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: