Апеляційна палата залишила без змін заставу ексголові Держспецзв'язку Щиголя

Читать на русском
Апеляційна інстанція не побачила підстав для зміни запобіжного заходу колишньому керівнику Державної служби.
фото: armyinform.com.ua

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила без змін запобіжний захід колишнього голови Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації Юрія Щиголя у вигляді 25 млн грн застави з обов'язками.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Як відомо, антикорупційний суд заарештував Щиголя з альтернативою 25 млн грн застави. Ці кошти було внесено і він вийшов із слідчого ізолятора. Захисник підозрюваного подав скаргу на це рішення.

«22 грудня 2023 року АП ВАКС відмовила в задоволенні апеляційної скарги сторони захисту та залишила без змін ухвалу ВАКС від 23.11.2023 про застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою з альтернативою внесення 25 млн грн застави колишньому голові Держспецзв'язку, який спільно з іншими особами підозрюється у заволодінні державними коштами у сумі понад 62 млн грн під час закупівлі Державною службою засобів інформатизації, призначених для створення системи захищених реєстрів даних. Зважаючи на те, що заставу внесено, на особу наразі покладено відповідні процесуальні обов'язки», – інформує САП.

Нагадаємо, НАБУ та САП повідомили про підозру голові Держспецзв'язку Юрію Щиголю, його заступнику та іншим у заволодінні державними коштами у сумі понад 62 млн грн. За версією слідства, у 2020 році власник групи компаній у змові з керівництвом Держспецзв'язку розробили схему заволодіння бюджетними коштами, виділеними на закупівлю обладнання та програмного забезпечення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: