Справа Держспецзв'язку: ще одному фігуранту не змінили запобіжний захід

Читать на русском
Апеляційна інстанція не побачила підстав для змінили запобіжного заходу, обраного співробітнику держпідприємства.
фото: Держспецзв'язку

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила без змін запобіжний захід підозрюваного у справі колишнього голови Держспецзв'язку Юрія Щиголя у вигляді 805 200 грн застави з обов'язками.

Таке рішення 21 грудня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

У документі не вказується прізвище та посада підозрюваного, проте, за інформацією «Слово і діло» з власних джерел, ідеться про заступника начальника центру проектування та побудови інформаційно-комунікаційних систем державного підприємства «Українські спеціальні системи» Юрія Майструка.

1 грудня антикорупційний суд визначив Майструку запобіжний захід у вигляді 805 200 грн застави. Також на нього поклали наступні обов'язки: прибувати на першу вимогу; не відлучатися із Києва без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утриматись від спілкування із іншими підозрюваними у цьому кримінальному провадженні, свідками та іншими визначеними особами. Захисник Майструка подав скаргу на це рішення.

«Апеляційну скаргу захисника підозрюваного (Юрія Майструка – ред.) залишити без задоволення. Ухвалу слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 1 грудня 2023 року залишити без змін», – ідеться в рішенні.

Як відомо, антикорупційний суд заарештував Щиголя з альтернативою 25 млн грн застави. Ці кошти було внесено і він вийшов із слідчого ізолятора.

Нагадаємо, НАБУ та САП повідомили про підозру голові Держспецзв'язку Юрію Щиголю, його заступнику та іншим у заволодінні державними коштами у сумі понад 62 млн грн. За версією слідства, у 2020 році власник групи компаній у змові з керівництвом Держспецзв'язку розробили схему заволодіння бюджетними коштами, виділеними на закупівлю обладнання та програмного забезпечення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: