ВАКС продовжив розслідування справи ексголови Держспецзв'язку Щиголя

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання детектива НАБУ про продовження строку досудового розслідування.
фото: armyinform.com.ua

Вищий антикорупційний суд продовжив до 20 липня строк розслідування справи за підозрою колишнього голови Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації Юрія Щиголя, його ексзаступника Віктори Жори та інших у заволодінні державними коштами у сумі понад 62 млн грн.

Таке рішення 16 січня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Клопотання старшого детектива НАБУ про продовження строку досудового розслідування у кримінальному провадженні задовольнити. Продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні до восьми місяців, тобто до 20 липня 2024 року включно», – йдеться в рішенні.

Як відомо, антикорупційний суд заарештував Щиголя з альтернативою 25 млн грн застави. Ці кошти було внесено і він вийшов із слідчого ізолятора.

Нагадаємо, НАБУ та САП повідомили про підозру голові Держспецзв'язку Юрію Щиголю, його заступнику та іншим у заволодінні державними коштами у сумі понад 62 млн грн. За версією слідства, у 2020 році власник групи компаній у змові з керівництвом Держспецзв'язку розробили схему заволодіння бюджетними коштами, виділеними на закупівлю обладнання та програмного забезпечення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: