«Це не двостороннє питання»: Сійярто висловився щодо виділення Україні 50 млрд євро від ЄС

Читать на русском
Глава МЗС Угорщини Петер Сійярто відмовився розкривати позицію Будапешта щодо можливого надання Євросоюзом 50 млрд євро для України.
Фото: hungarytoday.hu

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто відмовився розкривати позицію Будапешта щодо можливого надання Євросоюзом 50 млрд євро для України.

Заява на цю тему прозвучала під час спільного брифінгу з головою МЗС України Дмитром Кулебою та головою Офісу президента Андрієм Єрмаком, його слова цитує LIGA.net.

Західна допомога Україні: що відомо про перспективи на цей рікНа інфографіці – перспективи західної військової та фінансової допомоги цього року. Які суми вже схвалено, яку допомогу ще заблоковано.

За його словами, питання надання Україні фінансової допомоги обговорюватиметься безпосередньо у Брюсселі.

«Щодо розблокування 50 мільярдів євро для України – це не двостороннє питання. Тому ми говоритимемо про це не тут, а у Брюсселі», – заявив Сійярто.

Нагадаємо, донедавна рішення про виділення Україні 50 млрд євро не підтримували лише прем'єри Словаччини Роберт Фіцо та Угорщини Віктор Орбан. При цьому кілька днів тому Фіцо заявив, що Братислава не буде перешкоджати виділенню цих коштів.

Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що всі країни ЄС попередньо узгодили виділення 50 млрд євро для України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: