Лідер угорських ультраправих заявив про претензії на Закарпаття у разі поразки України

Читать на русском
Лідер угорської ультраправої партії Mi Hazank Ласло Тороцкаї заявив про претензії на Закарпаття у разі втрати Україною державності через війну з росією.
Золтан Мате / MTI

Лідер угорської ультраправої партії Mi Hazank Ласло Тороцкаї заявив про претензії на Закарпаття у разі втрати Україною державності через війну з росією.

Про це він заявив виступаючи напередодні, 27 січня, на річній партійній конференції у Будапешті, пише Index.

Відомо, що під час свого виступу угорський депутат розповів, що нібито тиск міжнародних фінансистів призвів до війни в Україні, а саме до війни, яка «зруйнує Європу і відправить економіку континенту на дно».

Тороцкаї запевнив, що його партія виступає за припинення війни в Україні. За його словами, це має відбутися через негайне припинення вогню та досягнення миру шляхом переговорів. Втім політик заявив, що якщо державність України припинить своє існування, то Mi Hazank претендуватиме на Закарпаття.

«Якщо державність України припинить своє існування в результаті війни, Mi Hazank, як єдина сторона в Угорщині, претендуватиме на Закарпаття», – наголосив Тороцкаї.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Угорщина подала Євросоюзу сигнал про те, що готова відмовитися від протидії фінансуванню України.

Згодом стало відомо, що уряд цієї країни таки не перешкоджатиме рішенню керівництва ЄС створити фонд військової допомоги Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: