ЗСУ продовжують розширювати плацдарм на Херсонському напрямку – Генштаб

Читать на русском
Минулої доби, 27 січня, українські воїни продовжили заходи із розширення плацдарму на Херсонському напрямку.
Генштаб ЗСУ

Минулої доби, 27 січня, українські воїни продовжили заходи із розширення плацдарму на Херсонському напрямку.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у Facebook.

Відомо, що протягом минулої доби, 27 січня, відбулося 79 бойових зіткнень.

Загалом ворог завдав 3 ракетних та 8 авіаційних ударів, застосувавши ударні дрони типу «Shahed-136/131», здійснив 82 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Під артилерійським вогнем опинилися понад 100 населених пунктів.

На Волинському та Поліському, а також Сіверському і Слобожанському напрямках ситуація минулої доби не змінилася.

На Куп’янському напрямку захисниками було відбито 7 атак ворога біля Синьківки, Табаївки Харківської області та Стельмахівки Луганської області.

На Лиманському напрямку українські воїни відбили 11 атак окупантів, тоді як на Бахмутському – 7 атак.

На Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку. Так, Сили оборони протягом минулої доби відбили 11 ворожих атак біля Степового, Авдіївки та ще 17 атак поблизу Тоненького, Первомайського, Невельського Донецької області.

На Мар’їнському напрямку ЗСУ продовжують стримувати противника неподалік Георгіївки та Новомихайлівки Донецької області. Там було відбито 14 атак.

На Шахтарському напрямку захисники відбили 3 атаки окупантів, тоді як на Запорізькому напрямку українські воїни відбили атаку ворога західніше Вербового Запорізької області.

Варто додати, що на Херсонському напрямку Сили оборони надалі продовжують заходи із розширення плацдарму.

«Попри значні втрати, ворог не полишає спроб вибити українські підрозділи із займаних позицій. Так, протягом минулої доби противник здійснив 2 безуспішні штурмові дії. Водночас захисники продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат у живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту», – додали у Генштабі.

Раніше повідомляли, що станом на суботу, 27 січня, на Куп'янському напрямку окупанти відновили інтенсивність наступальних дій. Інтенсивні бої точаться в районі населених пунктів Синьківка та Табаївка.

Тим часом на Бахмутському напрямку ЗСУ не дають окупантам просунутися до Часового Яру.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: