США планують розширити виробництво мікрочіпів

Читать на русском
США мають намір вкласти мільярди доларів у розвиток ключових галузей вітчизняної промисловості, зокрема виробництво у країні напівпровідників.
Фото: РІА Новости

Уряди країн та компанії намагаються змінити глобальні ланцюжки постачання мікросхем на тлі зростання напруженості з Китаєм. Так, Білий дім планує виділити мільярди доларів у вигляді субсидій компаніям, які виробляють напівпровідники, щоб дозволити їм розширити свої виробничі потужності у США.

Про це пише Reuters.

Зазначається, що адміністрація президента США Джо Байдена прагне до того, щоб передові мікрочіпи, які використовуються у смартфонах, розвитку штучного інтелекту та сучасних системах озброєння, виготовлялися у Штатах.

Серед ймовірних одержувачів грантів від Білого дому – американська компанія Intel, а також тайванська компанія TSMC та південнокорейська компанія Samsung Electronics.

У грудні минулого року міністр торгівлі США Джина Раймондо заявила, що протягом наступного року її відомство виділить понад десять грантів на фінансування виробництва напівпровідників, які можуть кардинально змінити виробництво чіпів у США.

Також відомо, що країна спрямує кошти на навчання та підготовку інженерів для галузі напівпровідників у своїх профільних університетах.

Раніше стало відомо, що США обмежать технологічні інвестиції у Китай.

Також повідомлялося, що Захід продовжує постачати росії мікрочіпи в обхід санкцій.

Крім того, з'ясувалося, що мікрочіпи з Нідерландів надходять до росії, незважаючи на санкції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: