Данілов прокоментував затримки з постачанням допомоги Україні

Читать на русском
Рівень підтримки партнерів не зменшиться, і Україна не зникне з радарів через політичні процеси у країнах, які нам допомагають, переконаний секретар РНБО Олексій Данілов.
Фото: Getty Images

Розмови про те, що в разі зміни тих чи інших виборчих процесів, які відбуваються у США, Великій Британії та Євросоюзі, Україна буде отримувати менше допомоги, не відповідають дійсності.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов у коментарі 24 каналу.

Західна допомога Україні: що відомо про перспективи на цей рікНа інфографіці – перспективи західної військової та фінансової допомоги цього року. Які суми вже схвалено, яку допомогу ще заблоковано.

«Україна ніколи не зникне з радара міжнародної спільноти, тому що ми виборюємо не тільки своє право на свободу. Ми виборюємо сьогодні на своїй території незалежність, зокрема, і Європи. І всі це усвідомлюють», – наголосив він.

Данілов зауважив, що через різні політичні процеси, що відбуваються у кожній країні окремо, допомога Україні може надходити із затримкою. Своєю чергою, це впливає на ситуацію на фронті.

«Ми дуже б хотіли, щоби найближчим часом все було улагоджено. Ми є країною, яка стоїть за свою свободу, незалежність. Ми не торгуємо принципами й не торгуємо своїми територіями, як би комусь того не бажалось», – додав Данілов.

Він зауважив, що рф періодично шантажує світ використанням ядерної зброї «у разі загрози». Проте, за словами секретаря РНБО, ці залякування на відповідальних політиків уже не діють.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо особисто підтвердив, що Словаччина підтримає надання Україні допомоги ЄС.

Також видання Bloomberg писало, що уряд Угорщини не перешкоджатиме рішенню керівництва ЄС створити фонд військової допомоги Україні.

Крім того, уряд Німеччини продовжуватиме допомагати Збройним силам України. Протягом 2024-го року німецька влада планує передати бронетехніку, засоби ППО, а також снаряди.

Також, як відомо, Бельгія надасть Україні військову допомогу замороженими активами рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: