Постачання неякісного одягу ЗСУ: затримано сина підозрюваного бізнесмена

Читать на русском

Правоохоронці затримали Романа Гринкевича, учасника схеми постачання неякісного одягу ЗСУ, в Одесі. Він готувався виїхати за кордон.
Роман Гринкевич/Instagram

Сьогодні вранці, 22 січня, в Одесі було затримано п'ятого учасника злочинної організації, яка поставила для ЗСУ неякісний одяг на мільярд гривень.

Про це повідомив генеральний прокурор Андрій Костін.

У ДБР уточнили, що йдеться про Романа Гринкевича – сина львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича.

За словами Костіна, затриманий намагався виїхати за кордон.

«За даними слідства, підозрюваний виїхав до м Одеса орієнтовно 17 січня і з того часу готувався перетнути державний кордон та виїхати за межі країни. 19 січня за клопотанням прокурорів суд надав дозвіл на його затримання. Наразі вирішується питання щодо обрання затриманому запобіжного заходу. Інші четверо підозрюваних перебувають під вартою», – повідомили в Офісі генпрокурора.

Нагадаємо, бізнесмена Ігоря Гринкевича затримали 29 грудня при спробі дати 500 тисяч доларів хабаря одному з керівників Головного слідчого управління ДБР. Пізніше йому повідомили про підозру у створенні злочинної організації з метою заволодіння бюджетними коштами.

За даними слідства, учасники організації поставили ЗСУ неякісний одяг та білизну, чим завдали збитків на суму понад 934 млн грн.

Фігурантів було заарештовано з можливістю застави.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: