Розтратили майже 950 млн гривень: двом ексчиновникам Міноборони повідомили про підозру

Читать на русском
Ексзаступника міністра оборони викрили на ще одній корупційній схемі..Зі спільниками у 2022 він закупив артію неякісних бронежилетів для ЗСУ.
фото ДБР

ДБР повідомило про нову підозру колишнім заступнику та начальнику департаменту Міноборони у розтраті майже 950 млн грн. Також оголосили про підозру ексначальнику одного з управлінь матеріального забезпечення ЗСУ.

Про це повідомила пресслужба ДБР зранку 8 січня.

Ексзаступнику міністра оборони оголосили підозру за розтрату майже 1 млрд грнКолишньому заступнику міністра оборони України повідомили про підозру у розтраті майже 1 млрд грн на постачанні для Збройних сил України непридатної військової форми.

Зазначимо, ДБР не називає ім'я колишнього заступника, але, за даними ЗМІ, йдеться про ексзаступника міністра оборони В'ячеслава Шаповалова. Раніше він уже був учасником корупційних скандалів, пов'язаних із закупівлею бронежилетів та зимової форми для ЗСУ.

Так, працівники ДБР спільно з СБУ повідомили про нову підозру ексзаступнику Міністра оборони України, колишньому керівнику одного з Департаментів МО та колишньому начальнику управління речового забезпечення Центрального управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ у перешкоджанні діяльності ЗСУ та розтраті майже 950 млн грн державних коштів.

«У 2022 році між Міноборони та східноєвропейською компанією було укладено договір на постачання великої партії бронежилетів. Продукція, згідно висновків судово-балістичних та товарознавчих експертиз, не дозволяла використовувати їх військовослужбовцями ЗСУ за цільовим призначенням через невідповідність стандартам. Це ставило під загрозу життя та здоров’я наших воїнів на передовій», – сказано в повідомленні.

У наслідок закупівлі неякісної продукції розмір збитків держави склав майже 950 млн грн.

Трьом фігурантам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 114-1 (перешкоджання законній діяльності ЗСУ), ч. 5 ст. 191 (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовим становищем) ККУ.

Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Нагадаємо, раніше ексзаступнику міністра оборони оголосили про підозру за розтрату майже 1 млрд грн. Також повідомлялося, що САП направила до суду справу про розтрату коштів заводу «Антонов».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: