Суд оштрафував Князєва за отримання надто дорогого подарунка

Читать на русском
Колишній голова Верховного суду Всеволод Князєв отримав подарунок загальною вартістю 906 600 гривень.
фото Громадське

Печерський районний суд Києва визнав винним колишнього голову Верховного суду Всеволода Князєва у порушенні встановлених законом обмежень щодо отримання подарунків.

Про це повідомила пресслужба Національного агентства із запобігання корупції у середу, 27 грудня.

Ексглаві Верховного суду Князєву продовжили запобіжний західВищий антикорупційний суд продовжив дію запобіжного заходу ексголові Верховного Суду Всеволоду Князєву. Він перебуватиме у СІЗО до 2 лютого 2024 року.

За законом про запобігання корупції суддям заборонено приймати подарунки, вартість яких перевищує два прожиткові мінімуми для працездатних осіб.

Князєв, порушуючи цю заборону, отримав подарунок у вигляді оренди квартири в Печерському районі Києва (Липки) площею 133 квадратних метрів за ціною, суттєво нижчою від мінімальної ринкової вартості оренди житла.

На підставі договору, укладеного наприкінці 2017 року, суддя винаймав квартиру для проживання зі щомісячною платою 1000 гривень.

Суд зобов'язав Князєва сплатити штраф у 2550 гривень та конфіскував подарунок у розмірі 906 600 гривень.

Нагадаємо, НАБУ та САП завершили розслідування справи колишнього голови, судді Верховного суду Всеволода Князєва в отриманні 2,7 млн доларів неправомірної вигоди. За версією слідства, ці кошти він одержав через посередника-адвоката Олега Горецького. Саму ж неправомірну вигоду передав український олігарх Костянтин Жеваго за ухвалення Верховним судом рішення на його користь щодо купівлі ним 40,19% акцій Полтавського гірничо-збагачувального комбінату.

САП у березні направить до суду справу Князєва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: