Ексглаві Верховного суду Князєву продовжили запобіжний захід

Читать на русском
Вищий антикорупційний суд продовжив дію запобіжного заходу ексголові Верховного Суду Всеволоду Князєву. Він перебуватиме у СІЗО до 2 лютого 2024 року.
Фото: УНІАН

Вищий антикорупційний суд продовжив дію запобіжного заходу ексглаві Верховного Суду Всеволоду Князєву.

Про це повідомила пресслужба САП у Telegram.

На яких максимальних хабарях викривали українських суддівГолову Верховного суду Князєва викрили на хабарі у розмірі 2,7 млн доларів. Згадуємо історії інших суддів-хабарників.

Зазначається, що на засіданні 5 грудня слідчий суддя підтримав позицію прокурора САП та продовжив арешт Князєва. Ексглава Верховного суду перебуватиме у СІЗО до 2 лютого 2024 року.

При цьому суд зменшив розмір застави підозрюваному з 35 млн грн до 27 млн грн.

«У разі внесення певного розміру застави на підозрюваного буде покладено низку процесуальних обов'язків», – уточнили у САП.

Нагадаємо, НАБУ та САП завершили розслідування справи колишнього голови, судді Верховного суду Всеволода Князєва в отриманні 2,7 млн доларів неправомірної вигоди. За версією слідства, ці кошти він одержав через посередника-адвоката Олега Горецького. Саму ж неправомірну вигоду передав український олігарх Костянтин Жеваго за ухвалення Верховним судом рішення на його користь щодо купівлі ним 40,19% акцій Полтавського гірничо-збагачувального комбінату.

У 2022 році апеляційний суд скасував рішення першої інстанції та визнав недійсним договір купівлі-продажу цінних паперів. Щоб не допустити втрату акцій, на початку березня 2023 року Жеваго вступив у змову з адвокатом Горецьким, який мав зв'язок із суддями Верховного суду. Протягом березня-квітня 2023 року він передав адвокату 2,7 млн дол. (1,8 млн дол. – суддям Верховного суду, решта – як «оплата» посередницьких послуг). У листопаді Апеляція ВАКС залишила Князєва під вартою.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: