САП у березні скерує до суду справу судді Верховного суду Князєва

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав клопотання детектива НАБУ про пришвидшення процедури скерування до суду обвинувального акту.
фото: pravo.ua

Спеціалізована антикорупційна прокуратура після 1 березня 2024 року скерує до суду обвинувальний акт стосовно судді Верховного суду Всеволода Князєва у справі про одержання неправомірної вигоди.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«26 грудня 2023 року слідчий суддя ВАКС за клопотанням сторони обвинувачення обмежив стороні захисту строк ознайомлення з матеріалами у справі стосовно колишнього голови Верховного суду, підозрюваного в одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі (ч. 4 ст. 368 КК України). Згідно з ч. 10 ст. 290 КПК України встановлено строк для ознайомлення до 01.03.2024 включно. Після спливу цього часу сторона кримінального провадження вважатиметься такою, що реалізувала своє право на доступ до матеріалів», – інформує орган.

Раніше суд продовжив арешт Князєва, але вкотре зменшив йому розмір застави.

Нагадаємо, НАБУ та САП завершили розслідування справи колишнього голови, судді Верховного суду Всеволода Князєва в отриманні 2,7 млн доларів неправомірної вигоди. За версією слідства, ці кошти він одержав через посередника-адвоката Олега Горецького. Саму ж неправомірну вигоду передав український олігарх Костянтин Жеваго за ухвалення Верховним судом рішення на його користь щодо купівлі ним 40,19% акцій Полтавського гірничо-збагачувального комбінату.

У 2022 році апеляційний суд скасував рішення першої інстанції та визнав недійсним договір купівлі-продажу цінних паперів. Щоб не допустити втрату акцій, на початку березня 2023 року Жеваго вступив у змову з адвокатом Горецьким, який мав зв'язок із суддями Верховного суду. Протягом березня-квітня 2023 року він передав адвокату 2,7 млн дол. (1,8 млн дол. – суддям Верховного суду, решта – як «оплата» посередницьких послуг).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: