У ГУР прокоментували можливість втягнення Білорусі у війну проти України

Читать на русском
Наразі путіну не вдалося повністю залучити білоруську армії до війни проти України, однак у ГУР постійно спостерігають за цією можливістю.
Слово і діло

Наразі путіну не вдалося повністю залучити білоруську армії до війни проти України, однак у ГУР постійно спостерігають за цією можливістю.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов в етері телемарафону.

Війна росії проти України: як путіну допомагають інші диктаториБілорусь, Іран та Північна Корея надають найбільшу підтримку росії під час війни проти України. Докладніше – на інфографіці.

За його словами, наразі путін використовує білоруський чинник для відволікання українських сил, резервів, для створення додаткових точок напруги. Втім цілком втягнути Білорусь у війну наразі росії не вийшло.

«В залученні безпосередньо білоруської армії до агресивної загарбницької війни проти України, сухопутних операцій путін не дійшов», – додав Юсов.

Варто зауважити, що ситуація щодо можливої участі Білорусі у війні відстежується, моніториться та постійно вивчається українськими військовими.

Нагадаємо, Олександр Лукашенко заявив, що Мінськ отримав зенітно-ракетні комплекси «Іскандер» від Москви.

Також раніше писали, що білоруські військові поїхали на навчання до рф, щоб перейняти досвід російських окупантів у війні проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: