Єрмак розповів, чим договір про безпеку зі США відрізнятиметься від угоди з Британією

Читать на русском
Безпековий договір, який підпишуть Україна та США, буде більш особливим, якщо порівнювати з угодою, яку уклали з Британією. Про це заявив глава ОП Єрмак.
Фото: Офіс президента України

Договір у сфері безпеки, який підпишуть Україна та США, буде більш особливим, якщо порівнювати з угодою, яку уклали з Великою Британією.

Про це заявив голова офісу президента Андрій Єрмак в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

Бачимо конкретні дати, коли можуть бути нові документи: Зеленський про гарантії безпекиНові й сильні документи щодо гарантій безпеки можуть бути підписані вже найближчим часом. Зеленський заявив, що вже відомі конкретні дати.

За його словами, майбутній договір із США міститиме більше пунктів.

«З американцями ми готуємось, ми вже розпочали перші консультації. Америка, як і раніше, залишається головним нашим партнером, союзником. Тому я думаю, що у договорі зі Сполученими Штатами буде ще більше пунктів. Думаю, він буде ще особливішим. Ми працюємо над цим», – сказав Єрмак.

Він також зазначив, що нинішня внутрішньополітична ситуація у США ніяк не впливає на підготовку такої угоди.

«На сьогоднішній день ми маємо повну підтримку обох партій Конгресу. Наголошую, що я у Вашингтоні зустрічався зі спікером Палати представників. Потім ці зустрічі ми провели разом із президентом Зеленським. Ми повернулися із позитивними відчуттями. Ми не маємо відчуття, що якось змінилася підтримка Сполучених Штатів стосовно України», – наголосив глава ОП.

Нагадаємо, 12 січня президент України Володимир Зеленський та прем'єр-міністр Британії Ріші Сунак підписали у Києві двосторонню угоду з безпеки. Основні пункти можна прочитати за посиланням.

Також повідомлялося, що президент Франції запланував поїздку до України наступного місяця. Під час свого візиту він надасть Україні гарантії безпеки та далекобійні ракети.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: