В Україні можуть скасувати весняну індексацію пенсій

Читать на русском
Уряд може скасувати заплановану з 1 березня індексацію пенсій, якщо до того часу Україна не отримає фінансової допомоги від союзників.
Фото: dailylviv.com

Уряд може скасувати заплановану з 1 березня індексацію пенсій, якщо до того часу Україна не отримає фінансової допомоги від союзників.

Про це повідомила міністр соціальної політики Оксана Жолнович в ефірі телемарафону.

Як із січня зміняться соціальні виплати для українцівРозмір соціальних виплат зросте у 2024 році через збільшення прожиткового мінімуму. Як зросте розмір аліментів, виплат на дитину, соціальної допомоги особам з інвалідністю.

За її словами, Україні може не вистачити коштів на індексацію, проте у цілому проблем із виплатою пенсій не повинно бути.

«Можливо, не вдасться, якщо справді будуть такі ризики, як відсутність міжнародної фінансової допомоги, говорити про індексацію, але базову пенсію буде виплачено і на це ми знайдемо кошти із внутрішніх українських ресурсів», – зазначила Жолнович.

Вона також додала, що Мінсоцполітики нещодавно уклало угоду із Світовим банком майже на 2 млрд доларів. Ці кошти дозволять покрити базові соціальні витрати у перші місяці 2024 року.

Нагадаємо, нещодавно у Мінфіні повідомили про перехід до «плану Б» через затримку допомоги від США та ЄС.

Глава МВФ Крісталіна Георгієва, у свою чергу, попередила, що затримка з фінансовою допомогою для України може поставити під загрозу відновлення економіки та змусити владу повернутися до дестабілізуючої політики, зокрема емісії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: