Стало відомо, кому насамперед продовжать виплати ВПО після січня

Читать на русском
Мінсоцполітики України запропонувало продовжити виплати для частини ВПО після 1 лютого 2024 року.
Фото Слово і діло

Мінсоцполітики розробило проект ухвали про продовження виплати допомоги для переселенців, період виплат для яких завершується наприкінці січня 2024 року.

Про це повідомляє пресслужба відомства 11 грудня.

Виплати переселенцям: як змінилися правила призначення допомоги та хто може її втратитиПравила виплат для ВПО змінилися. Кого можуть позбавити щомісячної державної допомоги на –інфографіці.

У міністерстві нагадали, що частина переселенців з 1 лютого не отримуватимуть виплати, тому розроблено проект постанови про продовження виплати допомоги для ВПО, які отримували її до 1 серпня 2023 року та період виплат для яких завершується наприкінці січня 2024-го.

Зокрема, насамперед пропонується продовжити виплати для пенсіонерів-переселенців та тих ВПО, які не мають можливості працевлаштуватися через об'єктивні обставини, одночасно поєднуючи це з наданням важливих соціальних послуг (насамперед послуг з догляду за дітьми, таких як муніципальна няня), а також стимулюючи працездатних членів таких сімей шукати роботу, звертатися за грантовими програмами для започаткування власної справи, проходити перенавчання тощо.

Також пропонується суттєво переглянути можливості призначення допомоги малозабезпеченим, щоб ті сім'ї, які опинилися у ризику бідності, могли активно нею користуватися.

У Мінсоцполітики пропонують поєднати механізм виплат з іншими механізмами підтримки сімей, щоб допомогти їм знову стати на ноги після переміщення та інтегруватися до нових громад

Нагадаємо, у жовтні цього року виплати ВПО втратили понад 140 тисяч переселенців. Також повідомлялося, що допомогу ВПО можна отримати при поверненні з-за кордону.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: