Чи будуть затримки з виплатою пенсій та зарплат у 2024 році – відповідь Шмигаля

Читать на русском
Прем'єр запевнив, що пенсії та зарплати вчителів і лікарів наступного року виплачуватимуться вчасно. Індексація відбудеться в березні.
Фото: РБК-Україна

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що пенсії та зарплати бюджетникам наступного року виплачуватимуть вчасно. Він також обіцяв, що індексацію буде проведено у запланований термін.

Заява пролунала на засіданні Кабміну.

Як із січня зміняться соціальні виплати для українцівРозмір соціальних виплат зросте у 2024 році через збільшення прожиткового мінімуму. Як зросте розмір аліментів, виплат на дитину, соціальної допомоги особам з інвалідністю.

«Фінансування дефіциту бюджету-2024 та макрофінансова ситуація стали темою активних обговорень в останні дні. Наступного року Україна потребуватиме понад 37 млрд доларів зовнішнього фінансування. Нині вже є домовленості з одинадцятьма державами про багаторічні програми фінансування. Є програма розширеного фінансування з МВФ та підтримка інших міжнародних фінансових організацій», – сказав він.

Крім того, затвердження плану Ukraine Facility дасть Україні доступ до 50 млрд євро на чотири роки, з яких 39 млрд євро буде направлено на забезпечення макрофінансової стабільності.

«Пенсії та зарплати вчителів та лікарів наступного року так само виплачуватимуться вчасно. Індексація пройде у березні, як це передбачає закон», – запевнив прем'єр.

Нагадаємо, раніше віцепрем'єрка – міністерка економіки Юлія Свириденко припустила, що уряд може затримати виплати пенсій мільйонам осіб, зарплат держслужбовцям та вчителям, якщо США та Євросоюз не нададуть нових пакетів фінансової допомоги.

Міністерка соціальної політики Оксана Жолнович, у свою чергу, сказала, що з цієї ж причини може бути скасована запланована на березень індексація пенсій.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: