Шмигаль розповів, як пройшла зустріч із Фіцо в Ужгороді

Читать на русском
Денис Шмигаль хоче сформувати зі Словаччиною політику нового прагматизму, попри розбіжності.
скріншот з відео

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зустрівся із прем'єр-міністром Словаччини Робертом Фіцо в Ужгороді. Україна сподівається, що ці переговори принесуть користь обом країнам, попри розбіжності у поглядах.

Про це Шмигаль повідомив у Telegram у середу, 24 січня.

Фіцо слідом за Орбаном висловився проти виділення Україні 50 млрд євро з бюджету ЄСПрем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що підтримує позицію Угорщини щодо виділення Україні фіндопомоги у розмірі 50 млрд євро.

«Сьогодні в Ужгороді проводимо зустріч із Прем’єр-міністром Словаччини Робертом Фіцо. На порядку денному — наші двосторонні відносини та підтримка європейських ініціатив», – розповів він.

Шмигаль додав, що Україна розраховує на конструктивний та практичний діалог зі Словаччиною.

За його словами, уряд України має намір сформувати з урядом Словаччини політику «нового прагматизму».

«Попри розбіжності, ми маємо намір сформувати з Урядом Словаччини політику «нового прагматизму», яка принесе користь обом державам», – сказав Шмигаль.

Український прем'єр висловив сподівання, що сьогоднішня зустріч із прем'єром Робертом Фіцо «відкриє нову сторінку у наших відносинах».

Як відомо, Фіцо підтримує прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, який блокує фінансову допомогу ЄС Україні в розмірі 50 млрд євро.

Нагадаємо, Фіцо вже не раз вирізнявся своїми скандальними антиукраїнськими заявами. Так, ще перед зустріччю з Денисом Шмигалем він заявив, що всіляко блокуватиме вступ України до НАТО. А після ракетної атаки росії на Україну 23 січня Фіцо заявив, що у Києві «абсолютно нормальне життя» і немає війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: