Фіцо слідом за Орбаном висловився проти виділення Україні 50 млрд євро з бюджету ЄС

Читать на русском
Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що підтримує позицію Угорщини щодо виділення Україні фіндопомоги у розмірі 50 млрд євро.
Фото: SITA

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо після зустрічі з угорським прем'єром Віктором Орбаном заявив, що підтримує позицію Будапешта щодо виділення Україні фіндопомоги у розмірі 50 млрд євро від ЄС.

Слова політика наводить Європейська правда.

Прем'єр Словаччини Фіцо заговорив про гарантії безпеки для росіїПрем'єр Словаччини розкритикував стратегію Заходу щодо росії та заявив, що союзники мають надати країні-терористу гарантії безпеки.

Фіцо вважає, що Україна найближчими роками не зможе змінити ситуацію на полі бою навіть у разі виділення цих коштів.

«З кожного боку на сто тисяч більше загиблих солдатів, і ніхто не просунеться вперед. Росіяни продовжать свій військовий контроль над Донецьком та Луганськом. Звичайно, вони не підуть із Криму, але позиція росії на переговорах покращиться», – стверджує Фіцо.

Він також повторив тези розпропаганди про те, що Україна не зможе покласти край агресії Росії військовим шляхом.

«Ми знайдемо якийсь інший метод вирішення цієї проблеми, але якщо хтось думає, що ми вкладемо 50 мільярдів, надішлемо сотні нових одиниць зброї і щось вирішимо – то цим ми нічого не вирішимо. Ми просто гарантуємо загибель ще 200 тисяч людей, які там знаходяться», – сказав словацький прем'єр.

Крім того, Фіцо заявив, що Україні потрібно допомагати, проте зараз ЄС використовує для цього «способи, які не мають жодного ефекту».

Нагадаємо, сьогодні угорський прем'єр Орбан заявив, що будь-який фінансовий механізм для України має бути відокремлений від бюджету ЄС.

Варто зазначити, що 1 лютого відбудеться спеціальний саміт, на якому країни Євросоюзу обговорять питання надання Україні 50 млрд євро допомоги. ЗМІ раніше повідомляли, що Угорщина готова зняти вето на допомогу Україні, якщо фінансування переглядатиметься щороку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: